Transammans har vuxit rekordmycket det senaste året. Idag är vi över 2000 medlemmar runt om i Sverige och vi blir ännu fler för varje dag som går! Transammans arbetar rikstäckande med att påverka, stödja och utbilda. Vi erbjuder tryggare mötesplatser för både transpersoner och närstående och är en viktig pådrivande kraft för att skapa bättre livsvillkor för transpersoner i alla åldrar och personer som funderar över sin könsidentitet. Vår input är efterfrågad från myndigheter, organisationer, regioner och kommuner. Vårt förbundskansli driver bland annat ett projekt med fokus på psykisk hälsa och kommer inom kort att starta upp en digital samtalsmottagning. Sammantaget har vi mycket spännande på gång!  

Vad gör en styrelse?

Du träffas regelbundet i styrelsen och fattar beslut om Transammans mål och inriktning och diskuterar strategiska och principiella frågor.

Du är tillsammans med resten av styrelsen Transammans ansikte utåt och företräder organisationen i olika sammanhang, till exempel på Pridefestivaler, i panelsamtal eller i möten med myndigheter och politiker.

Varför är det viktigt att vara med i Transammans styrelse?

Du bidrar till att ge transpersoner och närstående bättre livsvillkor och du får ta del av ny kunskap. Det är dessutom ett sätt att lära känna nya personer och en merit på ditt CV.

Vilka kvalifikationer krävs?

Det är viktigt för Transammans att styrelsen har en bredd i erfarenheter, kompetenser och perspektiv. Enda kravet är att du står bakom Transammans värderingar. Du behöver också ha tid och ork till att genomföra uppdraget. Vissa roller kräver mer tid än andra. Uppdraget löper över ett år.

Vill du också vara med tillsammans med oss och bidra med dina kunskaper och perspektiv? Eller känner du någon som skulle passa? Tveka inte utan skicka in en nominering här där du berättar mer om dig själv/personen du nominerar:

https://forms.gle/xpZXXpXY9Es96v817

Sista dag för nomineringar är 24 februari 2023.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss i valberedningen på valberedning@transammans.se

Hälsar

/Valberedningen

FLER NYHETER