Transammans är ett förbund för transpersoner och närstående med lokalföreningar över hela Sverige. Vi arbetar för transpersoners rättigheter genom bland annat opinionsbildning och samverkan med myndigheter och andra aktörer. Vi bedriver även verksamhet för våra medlemmar på nationell och lokal nivå. 

Transammans har blivit beviljade medel för 1 år för att starta upp en nationell digital kuratorsmottagning för transpersoner och personer som funderar kring sin könsidentitet. Även närstående till unga transpersoner kan vända sig till mottagningen. Mottagningen tar emot personer från hela landet, primärt via videosamtal. Syftet med den digitala mottagningen är att ge målgruppen tillgång till kompetent och respektfullt kuratorsstöd som främjar den psykiska hälsan och förebygger suicid. Transammans har som målsättning att mottagningen ska ha finansiering även efter år 1. 

Om rollen

Rollen är ny och som kurator kommer du vara med att starta upp verksamheten. Du har stora möjligheter att påverka utformandet av mottagningen. Du kommer ha det övergripande ansvaret för den digitala kuratorsmottagningens alla delar och rapporterar till verksamhetschefen. 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Råd- och stödsamtal
  • Utvärdering och rapportering 
  • Verksamhetsutveckling
  • Samverkan med externa aktörer

Om dig

Det är ett krav att du har goda kunskaper om transpersoners hälsa och livsvillkor, närståendes behov samt om den könsbekräftande vården. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt känner dig bekväm med att använda digitala kommunikationskanaler.

  Utöver det ser vi att du har:

  • Utbildningsbakgrund som socionom eller psykolog eller en utbildning vi bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av att jobba med målgruppen.
  • Kunskap om relevant lagstiftning samt samhällets stödfunktioner.
  • Kunskap om minoritetsstress och att främja psykisk hälsa för unga transpersoner.

Det är önskvärt att du har:

  • Kunskap om normkritik och intersektionella perspektiv.
  • Tidigare erfarenhet av digitalt stöd. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av engagemang i ideell organisation samt projektledning.

Om tjänsten

Transammans som arbetsgivare månar om sina medarbetares välmående och utveckling. Du har tillgång till regelbunden handledning och möjlighet till fortbildning. Vi erbjuder 35 dagars semester/år samt friskvårdsbidrag. Hos oss blir du del av en organisation som växer och med ett litet kansli där vi hjälps åt och stöttar varandra. Vi värdesätter professionalitet, eget ansvar och att du delar Transammans värden. Du får möjlighet att dagligen göra skillnad för transpersoner och närstående. 

Vi erbjuder en visstidsanställning på 100% i 1 år. Under förutsättning att vi får fortsatta medel kan anställningen komma att förlängas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är placerad på vårt kansli i Stockholm. Vi har målstyrd och flexibel arbetstid i stor utsträckning, men du måste vara beredd att delta i olika möten med kansliet. Det förekommer också kvälls- och helgarbeten vid olika medlemsarrangemang och andra aktiviteter. Det kan också förekomma resor inom Sverige. 

Ansökan

Till denna tjänst rekryterar vi löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan det sista ansökningsdatumet. Skicka in din ansökan senast 30 juli. Skicka in en ansökan med CV och ett personligt brev på max 1 A4-sida där du berättar varför just du är rätt person som kurator till den digitala mottagningen. 

Skicka din ansökan till jobb@transammans.se

För frågor om tjänsten kontakta Tom Summanen, verksamhetschef, på tom@transammans.se

FLER NYHETER