Jag hade ingen aning om vad de komplicerade känslorna jag hade mot mitt kön var när jag var liten, jag var inte det klassiska exemplet av: ”Så länge som jag minns så visste jag att jag var en pojke!” för jag visste inte att det var möjligt.
 
Jag trodde känslorna jag hade var normala; att alla önskade att de var motsatta könet. Så jag levde igenom mitt liv med en acceptans att jag föddes som flicka. Jag visste ju inte att det fanns något som hette trans. Dagen jag första gången kom i kontakt med trans communityt så var det så självklart för mig vad dessa människor gick igenom ”fastän (jag trodde att) jag var cis”, jag tänkte att jag hade en djup insikt som jag borde studera i, jag var jätteintresserad av könsdysfori och att vara trans, för jag förstod, empatiskt, vad de gick igenom.
 
Sen slog det mig liksom en dag, att: jag kanske förstår exakt vad de går igenom – för att jag själv är trans. Då fick jag en våg av insikt över känslorna jag haft hela mitt liv. Att det var könsdysfori som gjorde att alla mina nallar som liten var killar, och när min mamma frågade varför så kunde jag inte säga varför.
 
Nu förstår jag varför jag alltid associerat mig med manligt kön under uppväxten – för att jag alltid varit en man. Jag kunde relatera lättare till mina leksaker och nallar som barn om de var pojkar – för jag själv var det, men jag hade inte orden för att uttrycka eller förklara det som liten. Nu förstår jag också varför jag låg gråtandes med min bästa kompis i telefon när jag var 13 och hade panik över att jag föddes som flicka.
 
Det var inte normalt, jag vill kunna sträcka mig tillbaka i tiden och hålla om mig själv och säga: ”Det är okej, Eligh. Vad du känner är normalt, du är trans. Du är inte en flicka. Det är därför du mår så dåligt.” Jag är ett klassiskt exempel att det inte alltid är självklart. Speciellt när det inte finns utbildningen till barn att bli lärde om olika könsidentiteter. Hade jag som liten fått lära mig att trans fanns, så hade jag haft vokabuläret att förklara det för mina föräldrar redan för 20 år sedan.