Transammans söker kurator till digital samtalsmottagning

Är du kurator med kunskap om transpersoners livsvillkor? Vill du göra skillnad i transpersoners och närståendes vardag? Trivs du med att arbeta självständigt men med tydlig ledning? Uppskattar du en arbetsplats med erfarna och engagerade kollegor? Då ska du söka tjänsten som kurator på Transammans!

Transammans har en nationell digital kuratorsmottagning för transpersoner och personer som funderar kring sin könsidentitet. Även närstående till unga transpersoner kan vända sig till mottagningen. Mottagningen tar emot personer från hela landet, främst genom videosamtal. Syftet med mottagningen är att ge målgruppen tillgång till kompetent kuratorsstöd oavsett var man bor. Många av samtalen kretsar kring tankar kring den egna identiteten, relationer till närstående och väntetider inom den könsbekräftande vården. Verksamheten bedrivs med projektmedel som söks för 12 månader i taget. 

Transammans är ett förbund för transpersoner och närstående med lokalföreningar över hela Sverige. Vi arbetar för transpersoners rättigheter genom bland annat opinionsbildning och samverkan med myndigheter och andra aktörer. Vi bedriver även verksamhet för våra medlemmar på nationell och lokal nivå.

Om rollen

Som kurator kommer du att ansvara för samtalsmottagningens alla delar. 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Råd- och stödsamtal
  • Utvärdering och rapportering 
  • Verksamhetsutveckling
  • Samverkan med externa aktörer

Om dig

Du har goda kunskaper om transpersoners hälsa och livsvillkor samt inblick i närståendes behov samt känner till hur den könsbekräftande vården fungerar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt är bekväm med att använda digitala kommunikationskanaler. Vi förutsätter att du är trygg, stabil och har god samarbetsförmåga samt delar Transammans värden. Som kurator hos oss ser vi att du har förmågan att sätta dig in i stödsökandes perspektiv eller situation utan ta över personens känslor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Utöver det önskar vi att du har:

  • Utbildningsbakgrund som socionom eller inom socialpedagogik/beteendevetenskap/annan utbildning vi bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av att möta målgruppen.
  • Kunskap om relevant lagstiftning samt samhällets stödfunktioner.
  • Kunskap om minoritetsstress och att främja psykisk hälsa för unga transpersoner.

Det är önskvärt att du har:

  • Kunskap om normkritik och intersektionella perspektiv.
  • Tidigare erfarenhet av digitalt stöd. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av engagemang inom ideell organisation samt projektledning.

Om tjänsten

Transammans som arbetsgivare månar om sina medarbetares välmående och utveckling. Du har tillgång till regelbunden handledning och möjlighet till fortbildning. Vi erbjuder 35 dagars semester/år samt friskvårdsbidrag. Hos oss blir du del av en organisation som växer och ett kansli där vi hjälps åt, har roligt tillsammans och delar kunskap med varandra. Hållbar arbetsbelastning, professionalitet och trivsel är viktigt för oss.

Vi erbjuder ett föräldravikariat på 100%  i 1 år med möjlighet till förlängning under förutsättning att vi beviljas sökta medel. Tillträde enligt överenskommelse men senast den 15 augusti.

Tjänsten är placerad på vårt kansli i Stockholm. Vi har målstyrd arbetstid och du har stor frihet att själv bestämma dina arbetstider, förutsatt att det fungerar med verksamheten. Det kan förekomma kvälls- och helgarbeten vid olika medlemsarrangemang och andra aktiviteter samt resor inom Sverige.

Ansökan

Till denna tjänst rekryterar vi löpande. Skicka in din ansökan med CV och ett personligt brev på max 1 A4-sida där du berättar varför just du är rätt person som kurator till den digitala mottagningen. 

Skicka din ansökan till jobb@transammans.se

För frågor om tjänsten kontakta Tom Summanen, verksamhetschef Transammans, på tom@transammans.se