Föreläsningar november-december 2022

 

Tisdag 29 november 2022 kl 19-21: Grundläggande om trans för dig som är närstående – digital föreläsning för medlemmar i Transammans

 

Är du närstående till någon som är transperson och känner att du är i behov av mer kunskap kring transfrågor? Välkommen att anmäla dig till vår föreläsning där du får grundläggande information om begrepp, vård och hur du kan stötta som närstående!

Som närstående är det vanligt att ha många olika frågor och funderingar när någon i ens närhet kommit ut som transperson. Samtidigt kan det vara svårt att hitta tydlig och aktuell information. Under två timmar får du information om grundläggande begrepp, hur den könsbekräftande vården fungerar samt hälsa och livsvillkor för transpersoner idag. Du får även kunskap om vad det kan innebära att stötta som närstående. 

Denna föreläsning vänder sig specifikt till dig som är närstående till någon som är transperson eller som funderar kring sin könsidentitet. Varmt välkommen vare sig du är förälder, partner, vän, syskon eller närstående på annat sätt!

För att ta del av föreläsningen behöver du vara medlem i Transammans. Är du inte medlem än? Bli det här:

https://transammans.se/bli-medlem-eller-ge-en-gava/ 

Föreläsningen ges digitalt via Zoom. Anmäl dig till föreläsningen här: 

https://forms.gle/Pwg5pmNXUwR1X6Vg6 

 

Tisdag 6 december 2022 kl 19-21: Grundläggande om trans och könsbekräftande vård – digital föreläsning för alla medlemmar i Transammans

Är du medlem i Transammans och nyfiken på att lära dig mer om transfrågor? Funderar du på vad olika ord betyder? Undrar du hur könsbekräftande vård fungerar och vilka förändringar inom vården som är på gång? Då har du stor nytta av Transammans grundläggande föreläsning om trans!

Under två timmar berättar vi på Transammans om grundläggande begrepp, rättigheter och hur könsbekräftande vård fungerar. Vi berättar också vart du kan vända dig om du har behov av mer kunskap.

Föreläsningen riktar sig till alla medlemmar i Transammans, vare sig du är transperson, närstående eller allierad!

För att ta del av denna föreläsning behöver du vara medlem i Transammans. Är du inte medlem än? Bli det här:

https://transammans.se/bli-medlem-eller-ge-en-gava/ 

Föreläsningen ges digitalt via Zoom. Anmäl dig till föreläsningen här: 

https://forms.gle/2UMGZamFokEx2GUf6 

 

Föreläsning Logoped: om vår röst och hur vi kan använda den – torsdag 8 december kl 19-20

Under en timme pratar Adam Hillgren, logoped på Söderlogopederna i Stockholm om hur vi kan använda vår röst på olika sätt för att förändra tonläge (högt/lågt), klang/färg på rösten ( t.ex. ljus/mörk) samt variera talmelodi (nedåtgående/uppåtgående). 

Adam Hillgen är utbildad logoped sedan 2016 i Stockholm men har även varit på utbyte vid University of Illinois at Urbana-Champaign år 2015. Dessutom är han vidareutbildad inom Röstergonomi samt inom Röst- och Talteknik för transpersoner. Utöver arbete på mottagning med patienter som har röstsvårigheter ger han även kurser i röst och tal med inriktning på förebyggande rösthälsovård och handleder på KIs logopedstudenter. Sedan i höst undervisar han också sångpedagogstudenter på Stockholms Musikaliska Institut. 

I samband med din anmälan kan du ställa frågor som du önskar få svar på av Adam Hillgren. Det finns också viss möjlighet till direkta frågor i anslutningen till föreläsningen.

För att ta del av denna föreläsning behöver du vara medlem i Transammans. Är du inte medlem än? Bli det här:

https://transammans.se/bli-medlem-eller-ge-en-gava/

 

Föreläsningen ges digitalt, via Zoom. Anmäl dig till föreläsningen här: 

Anmälan