Till Transammans alla medlemmar, vänner och allierade!

I valborgshelgen fattade jag beslutet att inte längre vara ordförande för Transammans. Det var som du säkert förstår inget lätt beslut. Men jag har insett att det är dags.

I september 2020 fick jag frågan om jag ville åta mig uppdraget att vara förbundets ordförande. Transammans var då en förening i djup kris där hela styrelsen hade valt att avgå. Jag åtog mig uppdraget. Det skulle ju ändå bara vara till årsmötet i mars 2021. Men jag blev kvar. Det har varit oerhört roligt och spännande att se hur Transammans nu har vuxit sig stark och stabil med flera tusen medlemmar, en väl fungerande organisation, ett kansli med verksamhetschef och flera andra medarbetare. En organisation som låter tala om sig och som väcker respekt i alla läger.

Mitt uppdrag var att ta hand om ordförandeskapet i en organisation i kris. Så är inte längre fallet. Transammans har nu också en styrelse med många erfarna och kunniga ledamöter. Signe Krantz valdes vid senaste årsmötet till vice ordförande. Hon är en person som jag med fullt förtroende nu lämnar över ordförandeskapet till. Jag är övertygad om att hon tillsammans med styrelsen och verksamhetschefen kommer fortsätta arbetet att göra Transammans till en ännu viktigare kraft till stöd för transpersoner i alla åldrar och deras närstående. Det kommer att behövas.

Jag känner en djup tacksamhet att jag fått förtroendet att under en tid vara med på resan och ge mitt bidrag. Ett särskilt tack till alla ledamöter i styrelsen som jag haft glädjen att samarbeta med och inte minst Tom Summanen, förbundets verksamhetschef. 

Ann-Christine Ruuth

 

Transammans tackar Ann-Christine Ruuth

Att sammanfatta Ann-Christines avtryck som förbundsordförande i Transammans är inte lätt. Under sina år på posten gick Transammans från att vara en förening som behövde en nystart, till att idag vara en expanderande förening på stark frammarsch. För det behövdes en förbundsordförande med mod och kraft att ena föreningen och som inte ger upp drivet att vilja förbättra livsvillkoren för transpersoner och närstående. För det gedigna arbetet vill vi på Transammans tacka Ann-Christine för hennes tid som förbundsordförande.  

Som tillförordnad ordförande tar jag mig an uppdraget med ödmjukhet. Jag har arbetat med ideella föreningar och opinionsbildning i många år och har en stark, kompetent och driven styrelse med mig. Samhället är tufft just nu, men vi är starka, ihärdiga, och har fler allierade än det ibland kan verka som. Hör gärna av er på signe@transammans.se om ni har frågor eller funderingar.

Nu förändrar vi världen! 

Signe Krantz

Tillförordnad ordförande