Transammans bildades som ett nationellt förbund år 2015. Vi arbetar för transpersoners rättigheter och skapar förändring genom att stödja, påverka och bilda.

Stödja

Vi bryter ofrivillig ensamhet och skapar gemenskap! Genom aktiviteter och arrangemang skapar Transammans tryggare mötesplatser för transpersoner och närstående. Hos oss kan du träffa andra, utbyta erfarenheter och vara dig själv! Inom kort öppnar även vår digitala samtalsmottagning där unga kan prata med en kurator.

Påverka

Transammans arbetar med att motverka diskriminering och för att förbättra transpersoners rättigheter och hälsa. Vi bedriver påverkansarbete genom opinionsbildning men även genom dialog med myndigheter, kommuner och andra aktörer. Vi arbetar också med att sprida information och öka kunskapen hos allmänheten om transpersoners livsvillkor.

Bilda

Transammans hjälper företag, organisationer och ledare att bli mer inkluderande i transfrågor. Med föreläsningar och utbildning ger vi verksamheter verktyg att skapa förändring och inkluderande arbetsplatser.

 

sweden-trans

Hitta din lokalförening

Vill du också vara dig själv tillsammans med oss? Transammans finns över hela landet. Våra lokalföreningar arrangerar olika aktiviteter och event. Ta reda på vilken lokalförening som finns närmast dig!

Hitta din lokalförening
f7eff25e7682cf0c32b3e28f3404f43d

Våra aktiviteter

Över hela landet arrangerar Transammans många olika typer av aktiviteter och event. Det kan vara allt från att vi hyr en simhall till att fika eller gå på en utställning. Ta reda på vad som är på gång i närheten av dig!

Se alla aktiviteter
a4b2879cb7ecbc937798c4b16bf75991

Organisation

Transammans är en ideell medlemsorganisation som består av en förbundsstyrelse och ett förbundskansli. Transammans har också lokalföreningar över hela landet.

Läs mer om Transammans